Nå får du fri frakt på alle ordre over 499,-

Lær hvordan du kan bli kvitt tørr og irritert hud

Tørr og irritert hud er noe veldig mange nordmenn kjenner på hvert år når temperaturen på gradestokken gradvis kryper nedover. Her er gode råd for hvordan man kan pleie den nordiske vinterhuden.

Vinterstiden er i full anmarsj, og flere har kanskje allerede begynt å kjenne at huden krever mer pleie og fuktighet.  Skandinavisk klima er utfordrende for huden, med store temperaturforskjeller og varierende luftfuktighet. Når huden utsettes for kulde kombinert med mye vind, varme dusjer og sterke såper påvirkes huden ved at den blir ekstra tørr. Ansikt, hender og føtter er spesielt utsatt.

 


Heldigvis finnes det gode råd for hvordan man kan pleie tørr hud

Høst og vinter med kulde, vind og lavere fuktighet i lufta gir et tørrere inneklima. Huden tørker raskere ut og klarer ikke å holde på fuktigheten. Mer klær på kroppen bidrar til å trekke fuktighet ut av huden.  Jevnlig påføring av QIQ Body Lotion gjør at huden får tilført og bevarer sin fuktighet.

 

 

Har man ekstra tørr og sensitiv hud kan dette føre til kløe, sår og sprekker. Vi i QIQ vil da anbefale kremene Multi og Multi Plus som kan lindre disse hudplagene. Disse kremene virker også lindrende på ulike typer eksem.  Blir en veldig tørr og sprukken på hender og føtter kan det være lurt å smøre med en QIQ-krem om kvelden og legge seg med bomullshansker/strømper.

 


Huden er vårt største organ. Den er utsatt for ytre og indre påvirkninger. Vintermånedene er ofte verre for mennesker med eksem og allergier. Huden i ansiktet kan få tørre flekker, sprengte blodkar og couperose hvis man utsetter seg for mye kulde, vær og vind.

Sitter man for mye foran en datamaskin kan dette også medvirke til tørrere hud. Generelt blir alle hudtyper tørrere om vinteren. Man må ta utgangspunkt i hvilken hudtype en har og ta godt vare på huden. Beskytte seg mot solen, drikke mye vann og tilføre fuktighet.

 

Tørr eller fet hodebunn?

Det er mange årsaker til at man får flass eller kløe i hodebunnen.

Vi i QIQ har utviklet en sjampo som gir en komplett behandling av både hår og hodebunn. QIQ sine produkter er naturprodukter, fri for parfyme, steroider og parabener. Produktene våre inneholder mineraler som er utvinnet fra sjøen langs norskehavet.

 

I tillegg til sjampoen har vi et liniment som er beregnet på ekstra sår og irritert hodebunn. Linimentet virker beroligende på hodebunnen. Vi i QIQ har fått mange positive tilbakemeldinger på disse produktene. 

Tips for å opprettholde friskt hår og hodebunn

Fordel litt sjampo i hendene før den masseres inn i håret. Pass på at all sjampo blir skylt ut etter vask. Vask og skyll grundig gjennom håret to ganger. Unngå at stylingproduktene kommer i kontakt med hodebunnen.

 

  • Nov 19, 2018
  • Kategori: Artikler
  • Kommentarer: 0
Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres